Nordfrim's historie

Gennem snart 50 år har Nordfrim A/S leveret frimærker og frimærketilbehør til samlere i primært Skandinavien og siden resten af verden.
Virksomheden er centreret omkring postordresalg og har i dag over en mio. kunder i sin database.

1965
Nordfrim bliver etableret af Erling Daugaard, som stadig er virksomhedens ejer og direktør, under navnet Nordfyns Frimærkehandel. Virksomheden har alle dage haft hovedsæde på Nordfyn i Erling Daugaards barndomshjem, som siden er markant udbygget til at håndtere virksomhedens vokseværk.

1973
Engrosafdelingen bliver etableret for at kunne forsyne frimærkehandlere, boghandlere og stormagasiner med frimærkepakker, tilbehør og andre varer.

1976
Nordfrim bliver eksklusiv agent i Danmark for det ledende tilbehørsmærke Leuchtturm GmbH, som blandt andet er kendt for sine fortryksalbum og indstiksbøger. Senere fik engrosafdelingen udvidet sine agenturer med væsentlige katalogforhandlere som Michel, Yvert & Tellier samt klemlommefabrikanten Hawid.

Agenturerne gør det muligt for engrosafdelingen at ekspandere betragteligt i de efterfølgende år, og engrossalget er fortsat et væsentligt forretningsområde.

1983
Erling Daugaard underskriver agentaftaler med postvæsenerne for Gibraltar og FN, som bliver de første agenturer i en portefølje, som i de kommende år bliver betydeligt udvidet.

1986
Nordfrim indgår aftale med det britiske postvæsen, Royal Mail, om at være agent for Royal Mail i Skandinavien. Agenturet bliver det første store skridt mod den nyhedsafdeling, som siden har udviklet sig til at være den største i den filatelistiske verden.

1990
Nordfrim styrker sin position på markedet yderligere med købet af nyhedsafdelingen (abonnementer på lande og motiver) samt postordreafdelingen (frimærker og tilbehør) fra den svenske virksomhed Frimärkshuset. I løbet af et halvt år betyder overtagelsen desuden, at afdelingen for agenturer i Nordfrim bliver næsten fordoblet, da Nordfrim opkøber 100% af aktierne i det svenske firma.

1994
Efter en årrække med primært fokus på de skandinaviske lande tager Nordfrim et stort skridt ind på det franske marked, som byder på godt 60 mio. potentielle kunder. Forud for indtoget lå en betydelig markedsundersøgelse af potentialet på det nye marked.

1995-1996
Som følge af den markante ekspansion og som led i firmaets langsigtede strategi gennemgår bygningerne i disse år en total ombygning og renovering. Ombygningen begynder i marts 1995, og i begyndelsen af 1996 kan de nye lokaler tages i brug. Firmaet råder nu over 2630 m2 – mere end det dobbelte af hidtil.

1997
Nordfrim tager yderligere et vigtigt skridt ud i verden. I begyndelsen af 1997 bliver Champion Holding A/S stiftet og køber Théodore Champion S.A., det meget velrenommerede firma grundlagt i 1902. Dermed tager Nordfrim et betydningsfuldt skridt ind på det franske marked. Med opkøbet har virksomheden nu 20 ansatte i Paris og med opkøbet overtager Nordfrim Gruppen desuden udgivelsen af Bulletin Mensuel, som siden 1902 har katalogiseret alle nye udgivelser.

2000
I foråret 2000 overtager Nordfrim Gruppen det danske toneangivende katalogforlag, AFA. Den tidligere ejer besluttede at ophøre med at udgive katalogerne, og derfor vælger Nordfrim Gruppen at træde til for at sikre, at skandinaviske samlere fortsat kan vurdere deres samlinger ud fra katalogerne AFA Danmark, AFA Skandinavien, AFA Østeuropa og AFA Vesteuropa.
Overtagelsen af katalogvirksomheden betyder desuden, at Nordfrim også overtager udgivelsen af det månedlige supplement til katalogerne, Populær Filateli, som lister alle nye udgivelser i de europæiske lande.

2002
Théodore Champion fejrer sit 100-års jubilæum ved en storstilet fest i Paris, hvor virksomheden har holdt til i hele sin levetid.
Samtidig bliver det besluttet, at virksomhedens butik skal vende tilbage til Rué Druout, det historiske centrum for frimærkehandlen i Paris. Butikken slår dørene op i 2004.

2003
Virksomhedsgruppen bliver udvidet mod nord, da finske Lauri Peltonen OY bliver opkøbt. Med købet har gruppen nu 5 ansatte i den finske by Hanko. Lauri Peltonen blev etableret i 1920 og har fokus på nye udgivelser, klassiske frimærker samt salg af tilbehør.

2004
Positionen på det franske marked bliver yderligere styrket med opkøbet af Société des Philatélistes. Et firma, som gennem 25 år har solgt frimærker per postordre til det franske marked, og som dermed har en gedigen kundedatabase og en god årlig omsætning.

2005
I 2005 bliver den ungarske virksomhed Philatelia Hungarica opkøbt af Nordfrim Gruppen. Virksomheden blev stiftet i 1950 af det ungarske postvæsen for at sælge frimærker i Ungarn og udlandet. I 1993 blev Philatelia Hungarica omdannet til en privat virksomhed med flere af de tidligere medarbejdere i spidsen. Ud over at have et betydeligt lager løser Philatelia Hungarica nu et væld af opgaver for postvæsener og andre filatelistiske virksomheder med blandt andet opsætning af frimærker og andre præcisionsopgaver. Ansatte : 25 ansatte + 350 hjemmearbejdere

2006
Koncernen øger sit lager betydeligt med opkøbet af Filatelia International, der siden 1976 har haft et godt samarbejde med adskillige postvæsener om design og trykning af frimærker, herunder det cubanske. Firmaets lager på godt to milliarder frimærker bliver overtaget af Nordfrim Gruppen.
Samme år opkøbes Kopilanski lageret (nu Champion Philatélie Swiss,) i Punto Franco, som især rummer mange interessante udgivelser fra Sydamerika.

2007
Den væsentligste udvidelse i Nordfrim Gruppens nyere historie finder sted dette år med opkøbet af Philagroup. Virksomheden blev etableret i 1970 med det mål at forsyne italienske frimærkesamlere med nye udgivelser. Firmaet voksede hastigt og havde ved overtagelsen afdelinger i Tyskland, Italien, Holland, Spanien og Schweiz samt kontrakter med omkring 70 postvæsener over hele verden, hvoraf godt 20 procent er helt nye områder.
Med opkøbet af Philagroup bliver Nordfrim Gruppen verdensledende på levering af nye frimærkeudgivelser til samlere.

2010
Nordfrim Gruppen udvider sin position på markedet for nye udgivelser med opkøbet af det gamle, anerkendte tyske firma, Georg Roll. Sammen med Philagentur dominerede Georg Roll markedet for nye frimærkeudgivelser, og efter opkøbet bliver Georg Roll lagt ind under Philagentur i Tyskland.
Samme år tager Nordfrim Gruppen et vigtigt skridt ind på det interessante hollandske marked med oprettelsen af firmaet Collect Wereld.

2011
Et år efter stiftelsen af Collect Wereld indgår den hollandske del af Nordfrim Gruppen en betydningsfuld aftale med det hollandske postvæsen. Herefter er Collect Wereld ansvarlig for at levere ældre hollandske frimærker direkte til det hollandske postvæsens cirka 160.000 kunder.

2012 →
Med sin solide og stabile markedsposition i Europa, er blikket i Nordfrim Gruppen fast rettet mod nye horisonter, og der arbejdes  løbende på at udvide til andre lande/kontinter, hvor der er potentiale.