Sorter efter

At samle på pengesedler

Det er rigtig interessant at samle på pengesedler fra hele verden, da de tit fortæller meget om landet, som de kommer fra. Der er ofte historiske vigtige personer fra det pågældende land på pengesedler – som f.eks. George Washington på 1-dollar-sedlen. Og tit ses nationale monumenter eller dyr og blomster på bagsiden. Nogle gange vidner pengesedler om vigtige historiske begivenheder, som f.eks. inflationen og pengesystemets sammenbrud i 1923 i Tyskland, hvor 100.000 mark sedler blev trykt. Der er også sedler der ikke er i cirkulation længere.

Opbevaring og tilbehør til din seddelsamling

Pengesedler er tydeligvis sarte: de er lavet af papir, og det kan let krølles eller gå i stykker. Derfor er det vigtigt at opbevare dem korrekt. Pengesedlens kvalitet har stor betydning for værdien.

Pengesedler opbevares godt og præsentabelt i vores lommer og album. Se de gode tilbud på mapper og album til pengesedler. Lommerne fås i forskellige inddelinger, så de passer til alle størrelse pengesedler. Find dem her. Som seddelsamler har du også brug for et seddelkatalog. Her finder du informationer og vurdering om de enkelte pengesedler. Se udvalget her.