Sorter efter

Mønter

Her tilbydes Danske temamønter, erindringsmønter i anledning af særlige begivenheder samt møntsæt og serier fra alverdens forskellige lande og andre fantastiske møntsamlinger med mønter i bl.a. guld, sølv, bronze og kobber.

Læs mere
655 produkter

At samle på mønter

Møntsamling hører til blandt verdens ældste hobbies. Allerede i antikken kendes der til folk, der har samlet mønter. I århundreder har møntsamling været forbeholdt de få og velhavende, der havde det nødvendige økonomiske overskud, men i dag er situationen helt anderledes. Mønter og pengesedler er ikke kun for historieinteresserede. De henvender sig også til dig, der brænder for kunst - til dig, der er vild med fugle, elefanter og andre dyr - til dig, der er fascineret af guldmønter, sølvmønter, bronzemønter, 10 kroner, 20 kroner - til dig, der har interesse i kongerækken - til dig, der er interesseret i geografi… Mønternes verden er så mangfoldig, at de kan rumme næsten enhver interesse.

Opbevaring og tilbehør til din møntsamling

Mønter er ret sarte og det er vigtig at opbevare dem korrekt for at de bevarer deres værdi. Mønterne bør opbevares så de ikke rasler imellem hinanden eller bliver udsat for snavs og fingeraftryk og når de håndteres bør de holdes på kanten. Vi tilbyder også særlige bomuldshandsker til omhyggelig håndtering af dine mønter.

Til den bedste beskyttelse af dine mønter anbefaler vi vores møntholdere, møntrammer eller møntkapsler.  Vores møntholdere fås i samme ydre format 50 x 50 x 6,25 mm, så du kan derfor opbevare mønter med forskellig diameter i det samme samlesystem. De kan rumme mønter fra ca. 14 til ca. 41 mm i diameter. De fås dog også større. Møntholdere fås både med lim, så de let kan klistres sammen (uden at skade mønten) eller uden lim, så du skal bruge en clipse-maskine for at lukke dem.

Til opbevaring anbefaler vi vort omfattende udvalg af tilbehør. Vælg blandt møntkassetter, møntkufferter, møntetuier, møntbokse, møntbakker og kassetter. Til flot præsentation af dine mønter tilbyder også et stort udvalg i møntalbum. Se udvalget her.

Førsteklasses væsker sørger for hurtig og skånsom rengøring af dine mønter. Se udvalget af møntrens her. Eller køb den særlig imprægnerede pudseklud der gør dine mønter blanke og skinnende. Vi har også et udvalg i møntpincetter, så udstyret til din møntsamling er helt i top.

Som møntsamler har du også brug for et møntkatalog. Her finder du informationer og vurdering om de enkelte mønter. Se udvalget her.