I afsnittet nedenfor kan du vælge mellem en række forskellige abonnementer på frimærker og albumsider fra Færøerne. Læs mere om abonnementer fra Nordfrim
Hvis du er på udkig efter andet materiale fra Færøerne kan du se en oversigt ved at klikke her
Vi har også frimærkealbum og albumsider specifikt til Færøerne – du kan finde dem her
Barsk natur
Færøernes historie begyndte i 800-tallet, hvor de grønne øer blev koloniseret af vikinger fra Norge, og i 1380 fulgte Færøerne med Norge i Unionen med Danmark. Siden 1948 har øerne haft hjemmestyre, men der gik altså yderligere 27 år, inden de første frimærker udkom.
Frimærker fra Færøerne
Der er ikke mange samleområder i verden, der kan samles komplet, uden at det har dyre konsekvenser for bankkontoen, men Færøerne er et af dem.
Det første frimærke fra den nordatlantiske øgruppe udkom i 1975, for inden da havde man anvendt danske frimærker, som var i brug fra 1870. I perioder, hvor der var problemer med handelsforbindelserne til Danmark, blev de danske frimærker overtrykt eller halveret for at kunne dække behovet, indtil nye forsyninger kunne nå frem.
Frimærkerne afspejler både natur og historie på de 18 øer, hvor 1339 km2 barsk natur er fordelt, og fortæller om livet på øerne og arbejdet med at skabe en hverdag gennem fiskeri, fårehold og lidt landbrug. Den smukke natur har desuden været medvirkende til at inspirere et stort antal anerkendte kunstnere, man også kan stifte bekendtskab med på de færøske frimærker.
Politisk har øerne hjemmestyre, eget flag og egne pengesedler med samme valutariske værdi som de danske kroner, men er samtidig stadig del af det danske kongerige. Det færøske flag blev lanceret i 1919, hvor det fik en temmelig barsk fødsel. For det faldt ikke rigtigt i danskernes smag, så de fastholdt, at Dannebrog fortsat var Færøernes officielle flag. Under 2. verdenskrig blev Færøerne besat af briterne den 25. april 1940, og Dannebrog blev forbudt. Dermed blev Merkid, som det færøske flag kaldes, endelig anerkendt som det officielle færøske flag.
Ud over muligheden for at samle komplet er Færøerne desuden et meget overkommeligt samleområde med blot få udgivelser per år.