Lande

Frimærker fra Pitcairn Øerne

Pitcairn Øerne (Bountyland) hører til blandt de lande i verden, som det er langt nemmere at besøge på frimærker end i virkeligheden.

Ved at samle på dette lille, men spændende samleområde, er der rig mulighed for at komme helt tæt på øernes spektakulære landskaber og nyde det spændende dyreliv og de smukke blomster og planter. At dyrelivet er noget helt specielt er blandt andet blevet markeret af FN, som har optaget øen Henderson, der ligger 68 km nordøst for Pitcairn, på listen over Verdens Fællesarv som naturreservat for fugle, da øen er hjemsted for fem fuglearter, som ikke findes noget andet sted i verden.

Landet består af fire små øer af vulkansk oprindelse, der ligger halvvejs mellem New Zealand og Peru, og hører til blandt verdens mest afsidesliggende beboede øer. De fire øer hedder Pitcairn, Henderson, Ducie og Oeno, men det er kun Pitcairn, der er beboet.

Mytteriet på Bounty
Den fjerne øgruppe blev opdaget af briterne i 1767. Den blev dog først beboet i 1790 som følge af den voldsomme historie om mytteriet på Bounty. Efter mytteriet på Bounty, hvor en flok sømænd anført af Fletcher Christian overtog skibet fra Kaptajn Blighs ledelse, vendte gruppen af sømænd på Bounty først tilbage til Tahiti, som Bounty havde forladt tidligere. Men af frygt for at blive opdaget og retsforfulgt, tog sømændene nogle indfødte mænd og kvinder med sig og sejlede ud for at lede efter et bedre opholdssted. Gruppen ankom til Pitcairn Øerne den 15. januar 1790 og efter at have rippet skibet for alt af værdi, blev Bounty sejlet på land og sat i brand for at slette alle spor efter skibet. Stedet, hvor Bounty kom til sit endeligt, kaldes i dag Bounty Bugten. Den dag i dag er det fortsat primært efterkommere af Bounty-sømændene og deres polynesiske koner, der bor på Pitcairn Øerne, og de historiske bånd til Bounty går ofte igen på øernes frimærkeudgivelser.

Øernes beboere lever fortrinsvist af subsistenslandbrug og fiskeri samt produktion af smukt kunsthåndværk, som blandt andet sælges til forbipasserende krydstogtsskibe.

Læs mere om de forskellige abonnementstyper

Vælg imellem de mange nye udgaver fra Pitcairn Øerne

Abonnementer - Pitcairn Øerne