Lande

Frimærker fra Ny Kaledonien

Øgruppen Ny Kaledonien ligger i det sydlige Stillehav og kom under fransk herredømme i 1853. Frankrig brugte øgruppen som fangekoloni gennem fire årtier fra 1864, og siden 1956 har øerne været et oversøisk fransk territorium. Gennem de seneste år er der opstået et stigende ønske om selvstændighed blandt befolkningen og planen er, at øgruppen skal have en stigende andel selvstyre i løbet af de kommende år.

Området er især kendt for sin overdådige natur. Blandt andet findes her verdens største lagune, som i 2008 blev optaget på UNESCO’s verdensarvliste, og desuden byder Ny Kaledonien på en af de største mangfoldigheder af plantearter i Stillehavet og en af jordens frodigste regnskove. Øriget er opdelt i øerne Grande-Terre, Loyalty, Pins og Bélep samt adskillige småøer med hovedstaden Nouméa beliggende på Grande-Terre.

Øgruppen er desuden præget af en spændende blanding af kulturer, der blandt andet kan aflæses i befolkningens ansigter. Her findes blandt andet den tusindårige kanak-kultur, moderne europæisk og asiatisk kultur og elementer af de mange farverige Stillehavskulturer.

Læs mere om de forskellige abonnementstyper

Leder du efter ældre frimærker fra Ny Kaledonien. Se det store udvalg af frimærker online her

Abonnementer - Ny Kaledonien

  • Nr. 2090 / 1
    Postfrisk
  • Nr. 2090 / 23
    Leuchtturm SF (med klemlommer)