Lande

Frimærker fra Norfolk Island

Norfolk Island er en vulkansk ø, der ligger i Stillehavet mellem New Zealand og Ny Kaledonien. Øen spreder sig over blot 34 kvadratkilometer og huser godt 2000 indbyggere. Oprindeligt blev øen opdaget af James Cook under hans rejse til det sydlige Stillehav i 1774, og siden forsøgte briterne ad et par omgange at anlægge en straffekoloni på øen, først i årene 1788-1814 og siden fra 1825-1855. Den manglende succes med forehavendet skyldtes, at det viste sig at være umuligt at gøre øen selvforsynende.

Til gengæld var især den anden straffekoloni eftersigende et så forfærdeligt sted at blive sendt hen, at dødsdømte hellere ville henrettes end at blive sendt til Norfolk Island. Efter det andet fejlslagne forsøg på at bruge øen som straffekoloni, blev Norfolk Island siden beboet af indbyggere fra Pitcairn øerne, der var efterkommere af søfolkene fra mytteriet på Bounty.

Frimærker fra Norfolk Island
I 1913 blev Norfolk Island overdraget til Australiens regering som oversøisk territorium, og siden 1947 har øen udgivet egne frimærker. Det er nogle særdeles smukke og farverige frimærker, der beretter om et idyllisk tropeparadis.

Læs mere om de forskellige abonnementstyper

Vælg imellem de mange nye frimærker fra Norfolk Island

Abonnementer - Norfolk Island