Lande

Frimærker fra Kina

Med sit areal på næsten 10 mio. km² er Kina verdens tredjestørste land. Landet omfatter næsten hele Østasien med grænser op til 14 lande og kystlinier til Det Gule Hav, Det Østkinesiske Hav og Det Sydkinesiske Hav. Landets imponerende størrelse betyder desuden, at Kina geografisk byder på mange forskellige landskaber. Fra det Tibetanske Plateau mod vest, der er omgivet af Himalaya- og Kunlunbjergene og Den Mongolske Højslette over Gobiørkenen i den centrale østlige del til det centrale Kinas store sletteområder bestående af frugtbare aflejringer fra floderne Hwangho og Yangtzekiang.

Siden den Socialistiske Folkerepublik blev grundlagt i 1949 har Kina været styret som en etpartistat af det kommunistiske parti, som samtidig holdt døren mod omverdenen stramt lukket. I den periode blev landet blandt andet berygtet for sin strikse et-barns politik, som skulle forhindre, at befolkningstilvæksten løb løbsk.Den lukkede facade mod omverdenen begyndte først så småt at blive lindet på klem i slutningen af 1970’erne, og gennem samarbejde med en række af de største og vigtigste industrinationer i verden har Kina taget flere store skridt mod et mere klassisk moderne samfund, men der er fortsat et stykke vej for landet.

Historisk har det store herskerdynasti fortsat meget at byde på med et væld af kulturhistoriske skatte og arkitektoniske mesterværker, blandt andet den imponerende Kinesiske Mur, som strækker sig over næsten 9.000 kilometer.

Frimærker fra Kina
Fascinerende skrifttegn, farvestrålende drager, papyrus, te, ris og spisepinde er andre af de associationer, der typisk opstår i forbindelse med Kina – og som også jævnligt dukker op på landets frimærker. Det var netop i Kina, at papiret blev opfundet, så landet har spillet en væsentlig rolle for frimærkets udvikling. Det var dog først i 1878, at de første kinesiske frimærker udkom. Siden udkom det første frimærke fra den Socialistiske Folkerepublik i 1949. De kinesiske frimærker afspejler den righoldige kultur og historie og er samtidig et oplagt sted at følge med i den rivende udvikling og de store omvæltninger, som fortsat finder sted i Kina i disse år.

Læs mere om de forskellige abonnementstyper

Vælg imellem de mange nye frimærker fra Kina

Abonnementer - Kina

 • Nr. 93 / 1
  Postfrisk
 • Nr. 93 / 8
  Stemplet
 • Nr. 93 / 12
  FDC
 • Nr. 93 / 14
  Årsmappe
 • Nr. 93 / 20
  Maximumkort
 • Nr. 93 / 23
  Leuchtturm SF (med klemlommer)
 • Nr. 93 / 29
  Årbog