Lande

Israel

Israel ligger ud til Middelhavet med grænser til Jorden, Egypten, Syrien og Libanon og blev proklameret som republik i 1948. Men siden har landet været præget af stridigheder, ikke mindst mellem israelere og palæstinensere, men også med de omkringliggende lande. Hovedparten af landets godt 7,2 mio. indbyggere er jøder, hvilket gør Israel til den eneste jødiske stat i verden. Der bor dog også muslimer, kristne og andre religiøse og etniske minoriteter i Israel.
Jerusalem er landets selvudråbte hovedstad og samtidig den største by. Det er også her, regeringen holder til. Dog er international konsensus, at Jerusalems status endnu ikke er fastslået, så derfor opfattes Tel Aviv stadig af især det internationale samfund som landets hovedstad, hvor blandt andet mange ambassader ligger.
Jerusalem ligger i landets midte og er omgivet af Judæas bjerge. Den er desuden helligdom for tre verdensreligioner og rummer enorme mængder kulturhistorie. Det var her, Kong Salomon rejste sit tempel, her Muhammed drog på himmelfart fra tempelbjerget og her Jesus blev korsfæstet.
Byen er bygget på syv høje og bærer stadig præg af at have været delt i perioden fra uafhængighedskrigen i 1948 til afslutningen af 6-dages krigen i 1967.
Religionen gennemsyrer altså landet, og det går også igen på Israels frimærker, der ofte har motiver, der bunder i religion og kultur. Desuden er frimærkerne kendt for de specielle tabs, som er margener, der er smukt dekorerede, og dermed udgør et interessant samleområde.

Læs mere om de forskellige abonnementstyper

Vælg imellem de mange nye israelske udgaver

Abonnementer - Israel

 • Nr. 87TA / 1
  Postfrisk
 • Nr. 87TA / 8
  Stemplet
 • Nr. 87TA / 12
  FDC
 • Nr. 87TA / 23
  Leuchtturm SF (med klemlommer)
 • Nr. 87TA / 29
  Årbog