Lande

Frimærker fra Hong Kong

Efter 156 år som britisk kronkoloni vendte Hong Kong tilbage under kinesisk herredømme i 1997. Forandringen har mest været at spore i dagligdagen, hvor det tidligere officielle engelske sprog er udskiftet med mandarin – hovedsproget på det kinesiske fastland. Til gengæld lovede Kina ved overgangen, at hovedlandets socialistiske økonomi ikke ville blive implementeret i Hong Kong, og at området ville bevare en høj grad af selvstændighed i alle anliggender på nær udenrigs- og forsvarsanliggender i de efterfølgende 50 år.

Blandt frimærkesamlere verden over er Hong Kongs frimærker meget populære. På Hong Kongs frimærker har man kunnet se de forandringer, øen har gennemgået i løbet af historien. Udskiftningen af frimærkernes motiv i forbindelse med overdragelsen har også været af stor symbolsk betydning. De nye frimærker fra Hong Kong har et meget kinesisk præg, hvilket tyder på, at man nu er blevet tryg ved at være under det kinesiske herredømme, og ønsker at manifestere sit tilhørsforhold ved at benytte meget traditionelle kinesiske motiver i stærke orientalske farver.For filatelister er Hong Kongs historiske udvikling at finde på de små særegne mærker. Hong Kongs frimærker illustrerer den kulturelle, politiske og socioøkonomiske udvikling, der har fundet sted på øen siden 1841. Dens udvikling fra lille fiskerby til metropolsk mastodont, og fra britisk koloni til den specielle administrative region i Kina, er at aflæse på Hong Kongs frimærker gennem tiderne.

Frimærker fra Hong Kong
Hong Kong Post udgiver hvert år en række interessante og smukke frimærkeserier i bredt varierende temaer, der tiltrækker opmærksomhed fra samlere over hele verden, ligesom landet er kendt for sine spændende miniark.

Læs mere om de forskellige abonnementstyper

Vælg imellem de mange nye frimærker fra Hong Kong

Abonnementer - Hong Kong

 • Nr. 93HK / 1
  Postfrisk
 • Nr. 93HK / 12
  FDC
 • Nr. 93HK / 14
  Årsmappe
 • Nr. 93HK / 23
  Leuchtturm SF (med klemlommer)
 • Nr. 93HK / 18
  Souvenirmappe
 • Nr. 93HK / 29
  Årbog