Religion på mærkerne
Vatikanstaten er verdens mindste selvstændige stat og omfatter et højdedrag vest for Tiberfloden i den italienske hovedstad Rom. Vatikanhøjen ligger på den modsatte side af Tiberen end de syv berømte høje, som det gamle Rom blev bygget på. Vatikanet er hovedsæde for den romersk-katolske kirke og har været det, siden paven vendte hjem fra sit eksil i Avignon i 1377, og siden dengang har paverne ledet den romerskkatolske kirke fra Vatikanet.
Pavens officielle residens er Vatikan Paladset, som sammen med Peterskirken og det berømte Sixtinske Kapel med Michelangelos verdensberømte udsmykning desuden er attraktive turistmål, som hver dag skaber lange køer.
Der bor knap 900 mennesker i Vatikanstaten, hvoraf godt 550 har statsborgerskab. En betydelig del af befolkningen udgøres af pavens personlige livvagter, Schweizergarden, som samtidig er Vatikanstatens militær og består af 110 personer. Som navnet antyder, er medlemmerne af dette vagtkorps schweizere, og derfor har de kun midlertidigt statsborgerskab i Vatikanstaten. Derudover er de resterende statsborgere stort set alle sammen romerskkatolske præster og biskopper, der enten arbejder i Vatikanstaten eller rundt omkring i verden.
Frimærker fra Vatikanstaten
De første frimærker fra Vatikanet blev udgivet i 1929, og siden har Vatikanstaten udviklet sig til et spændende samleområde, ikke mindst for religiøst interesserede, da alle udgivelserne tager udgangspunkt i den katolske kirke og dens begivenheder og personer, herunder naturligvis paven.