Lande

Frimærker fra Ungarn


Et land i rivende udvikling
Ungarn ligger på grænsen mellem øst og vest, omgivet af Slovakiet, Ukraine, Rumænien, Serbien, Kroatien, Slovenien og Østrig, og har gennem århundreder været underlagt skiftende politiske herredømmer. Landet har i mange år haft en levestandard og et system, som har været betydeligt efter den almindelige udvikling i Europa, men den udvikling er for alvor ved at vende.

Det første frie valg blev afholdt i 1990 og satte gang i de frie markedskræfter, i 1999 blev Ungarn medlem af NATO, og i 2004 opnåede landet EU-medlemskab.

Hvad landet har manglet i levestandard, har det til gengæld gjort godt for i kultur. Siden den tidlige middelalder har Ungarn været den vestlige civilisations østligste udpost i Europa og har kulturelt været helt på højde med sine mere vestlige naboer. Det kommer blandt andet til udtryk i en meget lokal form som folkedragter, folkesangere og folkedansere, som er med til at understrege det nationale særpræg. Naturen er også noget særligt i Ungarn. Størstedelen af landet består af slettelandskab, som er særdeles frugtbart og derfor bliver brugt til landbrug. I alt er godt to tredjedele af Ungarn opdyrket med især afgrøder som hvede og majs, ligesom Ungarn desuden har en betydelig vinproduktion, hvor især Tokaij-vinene har opnået stor anerkendelse.

Frimærker fra Ungarn
Ungarn er et særdeles spændende område at samle på. Et område, som er kendt for sine mange virkelig flotte motivfrimærker og miniark, der nærmest er små kunstværker. Den ungarske historie og kultur afspejles i frimærkernes motiver, før som nu.

Et land, hvor der virkelig er sket epokegørende ting i de seneste år, også på frimærkerne.

Leder du efter ældre frimærker fra Ungarn. Se det store udvalg af frimærker online her

Vælg imellem de mange nye ungarnske frimærker

Læs mere om de forskellige abonnementstyper

Abonnementer - Ungarn

 • Nr. 31 / 1
  Postfrisk
 • Nr. 31 / 8
  Stemplet
 • Nr. 31 / 12
  FDC
 • Nr. 31 / 14
  Årsmappe
 • Nr. 31 / 22
  Leuchtturm Normal (uden klemlommer)
 • Nr. 31 / 23
  Leuchtturm SF (med klemlommer)
 • Nr. 31 / 87
  Årsmappe stemplet