Lande

Frimærker fra FN - Geneve

FN’s frimærker er enestående. FN er nemlig den eneste organisation i hele verden, som har ret til at udgive egne frimærker. Et privilegium, som ellers kun lande og visse områder har. FN har i dag kontorer tre forskellige steder i verden: I New York, Geneve og i Wien. Der udgives frimærker fra alle tre områder i hvert områdes møntsort (dollar, schweizerfranc og euro). Udgivelsernes tema er det samme, men motiverne er som regel forskellige.
De fleste landes frimærker illustrerer historiske begivenheder, flora og fauna, berømte personer, jubilæer og lignende. FN-frimærkernes motiver har relation til organisationens egne aktiviteter og arbejdsområder: Fred i verden, Red skovene, Afrika i krise, Fri verden for sult for blot at nævne nogle af de internationale emner.
Også filatelien – at samle frimærker – har som verdensomspændende hobby fået plads på FN’s frimærker. Desuden kan alle medlemslandenes flag opleves på FN’s frimærker. Der udgives også miniark, og hvert 5. år fejres FN’s oprettelse med jubilæumsminiark. Disse miniark er meget eftertragtede og bliver naturligvis leveret i abonnement.
Der er tale om virkelig flotte udgaver. Nærmest små kunstværker. Kunstnere verden over deltager i arbejdet med udformningen af FN’s frimærker, deriblandt danske kunstnere. Vor verdensberømte kunstner, Bjørn Wiinblad, tegnede et meget smukt frimærke, som blev udgivet af FN’s postvæsen i januar 1988.Ved at samle på FN-frimærker yder man desuden et bidrag til FN’s vigtige og nødvendige arbejde, da overskuddet fra salget af frimærker primært går til FN’s hjælpearbejde.

Læs mere om de forskellige abonnementstyper

Abonnementer - FN - Geneve

 • Nr. 52GE / 1
  Postfrisk
 • Nr. 52GE / 8
  Stemplet
 • Nr. 52GE / 12
  FDC
 • Nr. 52GE / 14
  Årsmappe
 • Nr. 52GE / 23
  Leuchtturm SF (med klemlommer)