Lande

Frimærker fra Estland


Masser af middelalderhistorie
Estland er den mindste af de tre baltiske lande, men det er ingen grund til at overse landet, for det har meget at byde på. Fra skøn natur til hyggelige små landsbyer. Fra hovedstadens historiske middelalderkerne til de imponerende slotte, der er fordelt over hele landet.
Hovedstaden Tallinn er grundlagt af den danske kong Valdemar efter det berømte slag i 1219, hvor det danske flag Dannebrog ifølge sagnet faldt ned fra himlen og vendte slaget til sejr for danskerne. Tallinn er desuden den smukkeste og bedst bevarede middelalderby i Estland og Baltikum med smalle brostensbelagte gader og imponerende bygninger.

Frimærker fra Estland
Gennem tiden har Estland tilhørt både Tyskland, Sverige og Rusland. I perioden 1918 til 1940 var landet en selvstændig stat med egne frimærker, men det blev der sat en stopper for med Ruslands invasion i 1940. Derefter skulle der gå mere end 50 år, før Estland genvandt sin selvstændighed i 1991 og igen kunne udgive frimærker.
Siden Estland erklærede sig uafhængigt den 20. august 1991, har landet arbejdet sig frem mod at blive en del af det europæiske fællesskab. Siden 2004 har landet været medlem af både NATO og EU, og den 1. januar 2011 bliver euroen indført i Estland.
De historiske begivenheder og monumenter er vigtige motiver, og sammen med de øvrige baltiske lande er Estland et spændende samleområde.

Læs mere om de forskellige abonnemtstyper

Abonnementer - Estland

 • Nr. 34ES / 1
  Postfrisk
 • Nr. 34ES / 8
  Stemplet
 • Nr. 34ES / 12
  FDC
 • Nr. 34ES / 14
  Årsmappe
 • Nr. 34ES / 23
  Leuchtturm SF (med klemlommer)
 • Nr. 34ES / 20
  Maximumkort