Auktion

Auktionen giver dig mulighed for at købe attraktive varer til den pris, du ønsker at betale. En auktion på Nordfrim’s webshop fungerer principielt ligesom en almindelig auktion dog med tre forskelle:

  • Vore auktioner kører over en længere periode
  • Købte lots sælges i modsætning til en almindelig auktion med fuld returret i 14 dage
  • Nordfrim’s auktioner tillægges ingen salærer på hammerslagsprisen

Når du har fundet en vare, du ønsker at byde på, indtaster du dit højeste bud. Vær opmærksom på, at afgivne bud er bindende. Der tillægges porto/forsendelse efter gældende regler – se portoregler

Afsluttede auktioner
Her finder du lister over seneste afsluttede auktioner.
Auktion afsluttet mandag d. 26. juni kl. 21.00.

Bemærk!: Auktioner kører på tværs af lande, så valuta på hammerslag vil variere efter kundens land.

Maksimumbud (Autobud)
I princippet fungerer autobud på samme måde som ved at aflevere et skriftligt kommissionsbud på en traditionel auktion. Du vælger det maksimale beløb, du vil byde for varen, og derefter vil Nordfrim’s auktionssystem byde for dig, hver gang du bliver overbudt – op til det maksimale beløb, du har valgt som dit maksimumbud.

Med autobud slipper du altså for løbende at holde øje med budene på en vare – det klarer computeren for dig.

Bliver dit maksimale autobud overbudt, modtager du en e–mail. Hvis overbuddet sker inden for auktionens sidste minutter, når du måske ikke at modtage denne e–mail. Derfor er det altid en god ide at følge varen de sidste minutter, hvis du vil være helt sikker på at vinde auktionen.

Flere personer kan godt lægge det samme maksimale autobud. Derfor kan du desværre ikke være sikker på at vinde varen, selvom hammerslaget falder på samme beløb som dit højeste bud.
"først–til–mølle"–princippet er afgørende for auktionerne på Nordfrims webshop. Det betyder, at det er tidspunktet, hvor autobuddet bliver lagt ind og ikke tidspunktet, hvor autobuddet byder, der er afgørende. Altså, hvis to kunder lægger samme bud ind på en vare via autobud, vinder den kunde, som afgav sit autobud først. Desuden vil en kunde, der lægger et autobud ind på en vare (på for eksempel max. 1000 kr.) få varen, selvom en anden kunde på et senere tidspunkt byder 1000 kr. direkte, da autobuddet blev afgivet først. Dit højeste bud vil imidlertid hele tiden figurere i budhistorikken, således du kan nemt følge med i, om du har det højeste bud.

Hvis du vinder auktionen, vil du modtage en e–mail der fortæller at du har vundet auktionen. Hvis bud sker inden for auktionens sidste minutter, når du måske ikke at modtage denne e–mail. Derfor er det altid en god ide at følge varen de sidste minutter, hvis du vil være helt sikker på at vinde auktionen.

Hvis dit bud bliver overgået, modtager du ligeledes en e–mail, så du har mulighed for at byde igen, så længe auktionen er åben. I tilfælde af at overbuddet fra anden side sker indenfor de sidste minutter inden varen udløber, skal du være opmærksom på, at du muligvis ikke når at få denne mail inden auktionen slutter. Derfor er det en god ide at følge auktionens sidste minutter, hvis der er en vare, du meget gerne vil vinde.

Hvorfor viser budhistorikken flere vindere?
På visse auktioner tilbyder vi flere enheder af samme vare på en auktion. Det vil sige at der her vil være flere kunder, der kan vinde auktionen på en og samme vare. I budhistorikken ses tydeligt, hvor mange kunder, der er højestbydende (markeret med grøn baggrund) og dermed hvilket antal, der tilbydes på auktionen. Det er derfor også muligt, at vinderne kan få hammerslag på varen til forskellige priser. Bemærk at tidspunktet for afgivelse af buddet er afgørende for, om man står først ”i køen”, altså får varen billigst muligt. Hver byder kan kun afgive bud på ét stk. af det samme varenummer på en given auktion.

Vær opmærksom når en auktion lukker:
Hvis der bydes indenfor de sidste 3 minutter før en auktion udløber, så vil auktionen forlænges med 3 minutter. Auktionerne kan derfor hele tiden forlænges og auktionen slutter 3 minutter efter sidste bud.

Kan jeg annullere mit bud?
Bud på Nordfrim’s auktioner er bindende. Vi kan således ikke annullere buddet mens auktionen løber. Men fortryder du et bud, der medfører, at du vinder auktionen, bedes du henvende dig til Nordfrim’s kundeservice hurtigst muligt, og vi vil forsøge at undgå afsendelse af varen. Også for Nordfrim’s auktionsvarer gælder det, at der er fuld returret i 14 dage.

Betaling og afsendelse af auktionsvarer
Inden for de første 24 timer efter auktionens afslutning har du mulighed for at betale via linket i mailen, som vi har sendt til dig, og dine varer vil blive ekspederet med det samme. Hvis vi ikke har modtaget betaling for den vundne auktion inden 24 timer, sendes varerne til dig vedlagt en regning efter de gældende regler i vor Handelsbetingelser. Linket i mailen vil kun virke i 24 timer fra auktionens afslutning.

Er det muligt at samle flere auktioner i samme ordre?
Ja, det er muligt at samle alle dine vundne auktioner i samme ordre og dermed kun betale porto for én ordre. Det kan gøres på 2 måder:

  1. Når du vinder auktionen modtager du en mail med et link til betaling af auktionsvaren. Med dette link lægges varen i indkøbskurven. Du skal herefter ikke fortsætte med betaling endnu, men i stedet gå tilbage og finde den næste mail for at lægge ny vare i kurven. På denne måde lægges alle de vundne auktioner i samme kurv, og du kan i øvrigt også tilføje andre varer fra webshoppen. Til sidst kan du fortsætte til betaling af den samlede ordre.
  2. Log ind på www.nordfrim.dk og øverst finder du ”Mine sider”. Herunder finder du ”Mine auktioner”, og i denne funktion kan de vundne auktioner lægges i kurv én for én, hvorefter du fortsætter til betaling.

Bemærk! Efter 24 timer bliver din ordre automatisk overført. Ordren kan betales via vor hjemmeside, hvor du logger ind under menupunkt ”Mine sider” – ”Min konto” kan du indtaste det samlede beløb og indbetale dette til Nordfrim. Har du lavet indbetalingen her, bedes du se bort fra den regning, der er vedlagt din ordre.

Nordfrim forbeholder sig ret til at lukke en auktion tidligt, forlænge en auktion, ophæve eller tilbagetrække alle de beskrivelser som vedrører de udbudte varer. Hvis det er os praktisk muligt, giver vi dig et rimeligt varsel på forhånd.