Sorter efter

Kilovarer

Har du prøvet en af vores populære kilovarer? Kilovarer er usorteret afklip fra breve og pakker, så der kan ofte gøres gode fund. Kilovarerne sælges efter vægt i pakker fra 50 – 5000 gr.  og kommer fra indsamlinger i hele verden. Vi har igennem de sidste 50 år opbygget et godt netværk af leverandører og kan derfor levere spændende kilovarer i høj kvalitet. Der er begrænset lager og stor efterspørgsel på disse varer og selvfølgelig leveres de altid med fuld returret.

Har du brug for en tørrebog? Vi tilbyder kvalitets tørrebøger fra Leuchtturm, som du finder ved at klikke her.

Læs mere
79 produkter

Hvorfor købe kilovarer og hvor kommer kilovarerne fra?

Samler du på brugte og stemplede frimærker kan du spare mange penge ved selv at vaske dine frimærker af. Gør gode fund i kilovarerne som er usorteret brevafklip som sælges efter vægt. Har du tiden og lysten kan du med spændende sorteringsarbejde her købe frimærker til en brøkdel af prisen. Vi tilbyder kilovarer fyldt med frimærker fra alverdens lande; frimærker fra USA, Tyskland, Grønland, Japan, Frankrig er bare eksempler på vore kilovarer. Vi har også vores spændende Hele Verden kilovare som af mange af vore kunder bliver bestilt igen og igen.

Kilovarerne kommer fra mange forskellige indsamlinger over hele verden. Typisk er det velgørenheds organisationer, som indsamler brugte frimærker/afklip, som derefter bliver solgt til frimærkehandlere som os. Mission kilovarer eller missions blandinger er kilovarer produceret af velgørenhedsorganisationer, kirker m.m., hvor frivillige indsamler frimærker og sælger dem til forhandlere. Vi har opbygget et stort netværk af leverandører og får hele tiden nye leveringer hjem. Ingen pakker er ens og vi leverer altid de nyeste varer. Du kan derfor sagtens købe flere af samme varer og det vidner vore mangle genbestillinger også om.

Fra frimærker til sundhedsklinikker

I 2001 samlede den engelske velgørenhedsorganisation Health Unlimited brugte frimærker ind i samarbejde med det populære børneprogram ”Blue Peter”. Børnene skulle samle 200 frimærker og sende dem i en kuvert til Blue Peter. Det første mål var 100.000 kuverter, men inden indsamlingen sluttede var der kommet flere end 1 million kuverter. 

Nordfrim havde på forhånd lovet af aftage alt, hvad der blev samlet ind. Forventningen var 25 tons, men endte på 100 tons!

De mange frimærker blev indsamlet til fordel for et projekt i Peru, hvor Health Unlimited byggede sundhedsklinikker til lokalbefolkningen, som ellers har været frataget muligheden for adgang til lægehjælp. Målet var at bygge 3 klinikker, men endte med hele 10 klinikker.

Sådan vasker du frimærker af

Når du får en bunke frimærker, så sidder de ofte på et stykke papir, nemlig et stykke af den kuvert, som de har siddet på. Når frimærkerne skal af papiret, siger man, at de skal ”vaskes af”. Men før du kan vaske frimærkerne af, så skal du sortere dem.

Frimærker der mangler takker, eller er gået i stykker, smider du ud med det samme. Så skal du kigge på hvilken farve papir frimærkerne sidder på. Har papiret en kraftig farve, fx rødt, grønt eller blåt, så skal de vaskes for sig selv – aldrig sammen med de andre. Farven smitter nemlig af på de andre frimærker, og så er de ikke længere noget værd.

Sådan gør du (link til guide)