Sorter efter

Julemærker/ark

Vi tilbyder her et stort udvalg af både nye og ældre julemærker og julemærkeark.

Saml dine julemærker i et flot fortryksalbum
Saml dine julemærker i Grande systemet

Læs mere
660 produkter

Det første julemærke i verden var dansk og blev udsendt den 6. december 1904 efter idé af postassistent, senere postmester Einar Holbøll. Det blev oprindeligt opfundet for at samle penge ind til børn med sygdommen tuberkulose. Siden er der hvert år udgivet julemærker lavet af forskellige kunstnere.

Et rigtigt juleeventyr - historien om julemærket

»Der var engang et Frimærke, som så ganske anderledes ud end de andre, der gik i handel og vandel. Det var større. Det havde en anden facon og en anden farve. Og så havde det et underligt ansigt! “Vorherre må vide, hvad det er for en fyr" sagde Ti-øres mærket og rynkede på sin officielle næse. “Der er bestemt noget muggent ved ham” sagde Femøres-mærket, der troede det var nødt til at være dobbelt så stor på den, fordi det kun var halvt så dyrt. "Det koster... Læs hele det søde lille juleeventyr af Carl Ewald her

Danske julemærkehjem  - Køb julemærker og støt børn i Danmark der har det svært

I år er det mere end 100 år siden det første af de nuværende julemærkehjem stod klar. Dengang var det underernærede og syge børn, der kom på julemærkehjem. I dag er det overvægtige børn og børn med ondt i livet.