Sorter efter

Fejl og fadæser

Det er et morsomt område at samle er fejl og fadæser og når postvæsnet klokker i det. Det gør de oftere, end man tror. F.eks er det latinske navn for krabben spejlvendt på det grønlandske 7,25 kr. frimærke, så der står "oiliqo" i stedet for "opilio". Da det grønlandske postvæsen udgav nye frimærker med Dronning Margrethe i 2011, svigtede kvalitetskontrollen og frimærkerne måtte trækkes tilbage. Her tilbydes et udvalg af frimærker der er blevet udgivet med fejl og mange er herefter udgivet i en tilrettet version. 

Læs mere
11 produkter

St. Vincent har formodentlig ikke mange stangspringere eller højdespringere. Formodentlig har de ikke mange atletikudøvere, og dem, der laver frimærker, har åbenbart ikke den store ekspertise at trække på. På frimærket ser man en stangspringer, som springer over overliggeren med en teknik, som ingen stangspringere ville benytte og på en måde, der med garanti vil medføre en nedrivning.
Det overraskende er, at der nedenunder står, at det er Dick Fosbury. Dick Fosbury blev kendt som ham, der introducerede det berømte ’Fosbery flop’ i højdespring ved olympiaden i Mexico i 1968, hvor han sprang over med ryggen til stangen. Så vidt vides har Fosbury aldrig sprunget stangspring, så han må være kommet slemt på afveje. Det kan måske forklare den manglende teknik.

Fra: 146 fortællinger fra frimærkernes verden af Otto Kjærgaard. Køb bogen her

Vind et gavekort til en værdi af DKK 400,-